Stacks Image 0
Stacks Image 1
CV For:

IBEN HAAHR ANDERSEN

Født 1953. København-Danmark
Den Danske Filmskole 1982

Instruktør på:

“ Pibens heltinder” (2017) En film om 2 danske kvindelige pibemagere der indtager verdenen, med deres pibekunst og charme. Vi bliver lukket ind i en international, mandsdomineret pibeverden de færreste kender.

”Xenia” (2016) Klædt som kvinde dog heterosexuel, lever han som sexarbejder med en kundekreds mest bestående af mænd.

”I Lyset af Revolutionen” (2015) (sammen med Lone Falster) En film om kvindelige kunstnere i Cario efter Det Arabiske forår. Vinder af Salaam Film Price.

”Livet ifølge Anton”. Premiere vinter 2015. Dokumentar om en ganske særlig ældre bonde og hans liv på den fædrene gård med sine 9 køer. Anton vil ikke på plejehjem, men hvor længe kan han klare det.

"My Love" (2012) En dokumentarfilm om en fisker på Møn der i en sen alder finder sit livs kærlighed og springer ud som bøsse. Jurypris for bedste dokumentar på GenderDocFilmFestival, Rom. Nomineret til bedste dokumentar på Nordisk Panorama,

”Goddag mit navn er lesbisk” (sammen med Minna Grooss) 2009. Dokumentarfilm om lesbisk livsstil, sex og kultur. Vinder af publikumsprisen på CGLFF 2009. Montreal, Skt. Petersborg, Novosibirsk og Kemerovo. Vist i 30 lande verden over.

”Lyd på Liv” 2006, (sammen med Katia Forbert Petersen). En film om komponisten Else Marie Pade der var den første i DK der komponerede konkret- og elektronisk musik. En visuel rejse gennem Else Marie Pades auditive univers. Filmen vandt Robert prisen 2007 for bedste korte dokumentarfilm.

”Min egen motorhest” 2001, (sammen Med Katia Forbert Petersen). En børnedokumentar om børn mellem 3-9 år der kører 50 cm3 motorcykler.

”To kvinder på en flod” 1996, (sammen med Katia Forbert Petersen) En dokumentarfilm om venskabet mellem to meget forskellige ældre kvinder der bor på hver sin båd på Seinen. Den danske ex-ambasadørfrue og flodprams kvinden Fernande. Den vandt ”Gran Prix” på ITVA Festival, København 1998 og prisen for bedste dokumentar på ITVA Festival i New Orleans 1999.

Siden 1979 har jeg også arbejdet som tonemester o/e instruktørassistent på ca. 200 kort-og dokumentarfilm og 10 spillefilm og designet lydsider til teater og multimediashows.